Wat is een autosloop?

Wat is een autosloop?

Wat is een autosloop?

Een autosloop is een plek waar auto’s gedemonteerd worden en waar ze helemaal verwerkt kunnen worden. In films zie je vaak grote industrieterreinen met oude auto’s gestript van onderdelen waarbij er veel olie lekt. Dit is verleden tijd en helemaal niet meer het geval in Nederland. Zo zijn de meeste autoslopen erkend door het ARN en gaan ze alleen duurzaam te werk met het slopen van auto’s. Wanneer er een sloopauto binnenkomt slopen ze deze direct en blijft er helemaal niets van over. De afvalstoffen van het voertuig worden gebruikt voor eventueel nieuwe producten. Veel mensen brengen jaarlijks hun auto naar de autosloop, omdat hier verschillende voordelen aan verbonden zitten. Welke voordelen zijn dit? En hoe gaat de autodemontage in werking? In dit artikel zetten we alles op een rijtje, zodat je er meer over te weten komt.

Wat zijn de voordelen precies?

Veel mensen brengen hun sloopauto naar de autosloop, omdat hier voordelen aan verbonden zitten. Ten eerste ben je direct van je sloopauto af en staat deze niet meer onder je naam. Dit betekent dat je geen belasting meer hoeft te betalen en dat scheelt in je maandelijks kosten. Ten tweede kan een autosloop erkend door het ARN de auto op een duurzame manier slopen. Ten derde is het normaal dat je een kleine vergoeding krijgt voor het verkopen van je auto aan de autosloop. Zo kan de vergoeding rond de 100 euro zijn en heeft dit te maken met de oud ijzer prijs van de auto. Ten slotte, is het mogelijk dat de autosloop je auto komt ophalen met een speciale ophaalservice. Zo hoef je niet zelf de weg op en kun je de autosloop alles zelf laten doen. Vaak gaat er hiervoor een klein bedrag van je vergoeding af.

Hoe werkt autodemontage?

Een autosloop is ervaren in het slopen van auto’s en voert regelmatig autodemontage uit. Als je de sloopauto verkoopt aan de autosloop, gaan ze direct aan de slag met de autodemontage. Ze halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig. Ook kijken ze naar waardevolle onderdelen en halen ze deze onder je voertuig vandaan. Deze worden schoongemaakt en vaak opgeslagen voor latere verkoop aan mensen die op zoek zijn naar auto onderdelen. De auto wordt naar de shredder gebracht, als deze geen toegevoegde economische waarde heeft voor de autosloop. De afvalstoffen hiervan worden door het ARN verder verwerkt in nieuwe producten.

Categorie:Uncategorized